Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в дискусия за Римския договор

14:02, 19 мар 17 / Политика 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в дискусия по повод 60-годишнината от Римския договор. Това информира БГНЕС.

Тя ще се проведе на 20 март, понеделник, от 10.00 часа в Дома на Европа в София и е организирана от Европейското движение и Съюзът на европейските федералисти, съвместно с Информационното бюро на ЕП в България. Дискусията има за цел да отбележи шейсетата годишнина от подписването на Римските договори и да допринесе към дебата за бъдещето на Европа.

Своето виждане по темата освен вицепрезидента Илияна Йотова ще споделят членовете на Европейския парламент Ева Майдел (ЕНП) и Светослав Малинов (ЕНП), бившият евродепутат и бивш вицепремиер и министър на външните работи на България Ивайло Калфин и Владимир Кисьов, председател на Управителния съвет на Европейския институт, бивш главен преговарящ с ЕС. Патрон на мероприятието е президентът Румен Радев, който ще изпрати поздравителен адрес.

Основните теми на дискусията са: 1. Какви реформи са необходими, за да засилим икономическото управление, да преодолеем демократичния дефицит и да направим европейския проект отново привлекателен за гражданите? 2. Национални или европейски решения на проблемите с граничния контрол и вътрешната сигурност? 3. Как да увеличим моралния авторитет и политическата тежест на ЕС, за да поеме по-голяма глобална отговорност? 4. Как да предотвратим маргинализацията на България при неизбежната тенденция за Европа на няколко скорости? 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама