Франсоа Оланд: Франция е отлична в борбата с тероризма

19:37, 18 мар 17 / Свят 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският президент Франсоа Оланд похвали войниците и полицията в страната за тяхната смелост и ефективност при инцидента на летище "Орли". Това информира АПФ, цитира БГНЕС.

„Държавата ни е решена без дъх да действа в борбата срещу тероризма, да гарантира сигурността на нашите сънародници и да осигури защита на територията. Министерството на парижката прокуратура по въпросите на тероризма започна разследване с цел да се изяснят мотивите около случилото се, както и дали има възможни съучастници“, подчерта Оланд.

Той заяви, че операция „Сентинел“, която обхваща над 7000 войници, патрулиращи по улиците и чувствителни зони във Франция, се оказала полезна в помощта на полицията.

Мъжът бе смъртоносно ранен, след като взел оръжието на военен и се е опитал да избяга към ресторант на "Макдоналдс" на летище „Орли“.

Инцидентът е станал около 8:30 ч. местно време. Веднага започна мащабна полицейска операция на „Орли“, а близо 3000 души бяха евакуирани.

Разследването е поверено на антитерористичните прокурори, което означава, че властите подозират тероризъм като възможен мотив.

Франция все още се намира в състояние на извънредно положение след серия от терористични атаки. Гражданските власти призоваха хората с планирани полети да не пътуват до „Орли“.

Днешният инцидент идва броени седмици преди първия от двата тура на президентските избори. Според политическите наблюдатели това предполага, че французите ще се ориентират към кандидата, предлагащ най-голяма сигурност за населението на страната.

Междувременно западният терминал на летище "Орли" поднови работата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама