Откриха лек срещу алкохолизма

22:57, 17 мар 17 / Любопитно 25 1037 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Те са доказали, че употребата на големи дози от лекарственото средство баклофен в период от 1 година може да има наистина „позитивен ефект” в борбата срещу алкохолизма. Сега, те се борят то да получи статута на официален метод за лечение на зависимостта.

Още през 2014 година разработчиците на магическото хапче публикуваха резултатите от медицинските опити за т.нар. „Бакловил”, проведени върху 320 „тежки пиячи” на възраст от 18-65 години. За да се установи безопасността и ефикасността на лекарството, участниците в експеримента бяха разделени в 2 две групи, като едните бяха третирани с големи дози баклофен, а другите – с плацебо-хапчета. В резултат учените установиха, че 57% от алкохолиците, вземали истинското лекарство, са намалили драстично пиенето. Днес бе публикувано второ подобно изследване, което също доказа, че медицинското средство е довело до съкращаване на алкохолната консумация.

Днес „Етифарм”, лабораторията, която разработва хапчетата, заяви, че до края на месеца ще представи заявка за комерсиализацията на баклофена като официален метод за лечение на алкохолизма във Франция.

По принцип баклофенът е синтетично производно на деривати на хлорфенил-бутановата киселина. То се използва за намаляване и облекчаване на прекомерното напрежение в мускулите и спазмите, възникващи при различни заболявания, като церебрална парализа, множествена склероза, мозъчносъдови инциденти, заболявания на гръбначния мозък и други нарушения на нервната система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама