Румен Радев: Намесата на Турция е факт, но тя е абсолютно недопустима

21:35, 17 мар 17 25 211 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Намесата на Турция в нашите избори е факт и тази намеса е абсолютно недопустима.Това каза в интервю за БНТ президентът Румен Радев. Според него България трябва да развива силни добросъседски отношения с Турция, предаде БГНЕС.

"България е суверенна държава, член на ЕС и никой няма право да нарушава международните закони, международното право и правилата на ЕС. Искам да призова за повече спокойствие и да не се ескалират емоциите покрай тази намеса. Българските институции и компетентните служби работят активно за пресичане на всеки опит за намеса в нашия изборен процес и в нашите вътрешни дела", каза Радев и добави, че те се ползват с неговата безусловна подкрепа.

Как поставяме ние този въпрос пред ЕС - още на 9 март поставих този въпрос в Брюксел. Вчера проведох среща с посланици, където поставих въпроса. Ние очакваме по-бързо решение от ЕС за гарантиране сигурността на всяка една държава. Искам да подчертая, че бългжарските мюсюлмани са наши сънародници и трябва всички да работят за тях и да бъдат приобщавани към нашето общество- не капсулирани и хвърлени на проповедници, внесени от вън, каза Радев

Санкциите срещу Русия водят до разединяване на Европа. Те трябва да бъдат решавани на политическо ниво, а в Брюксел не видях такова. България трябва да има единна външна политика, а не политики на различните институции, подчерта Радев.

Очаквайте подробности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама