Семерджиев поиска от директорите на областните болници оздравителни планове

18:51, 17 мар 17 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До края на март Министерството на здравеопазването очаква от директорите на областните болници оздравителни планове за представляваните от тях лечебни заведения, предаде БГНЕС.

Това стана ясно на среща на вицепремиера и министър на здравеопазването Илко Семерджиев с директорите на 26-те многопрофилни областни болници в България, за да обсъдят ситуацията с нарастващите болнични дългове, съобщиха от МЗ.

„Трябва да действаме по-стратегически заедно“, подчерта здравният министър. Според него един от ключовете към преодоляването на дълговете е доброто управление на болниците в унисон със закона и с интересите на пациентите.

„От 2010 година насам финансирането на болничната помощ от НЗОК е нараснало с 538 милиона лева. В същото време дълговете на болниците с държавно участие са се увеличили със 170 милиона лева“, каза Семерджиев.

Главният секретар на МЗ Стоян Стоянов представи изготвения финансов анализ за дейността на 62 болнични лечебни заведения с държавно участие в страната, като акцентира върху показателите на областните болници.

Директорите им от своя страна очертаха основните проблеми, пред които са изправени, а министерството се ангажира да потърси оперативни и законодателни механизми да им помогне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама