Ердоган: Турците са бъдещето на Европа

18:18, 17 мар 17 / Свят 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На митинг в Ескишехир президентът Реджеп Ердоган се обърна към турците в Европа и ги призова да бъдат нейни стопани, да живеят на най-хубавите места в най-хубавите къщи, да имат най-хубавите коли и да раждат не по 3, а по 5 деца, защото те са бъдещето й, предаде  БГНЕС.

Ердоган подложи на яростна критика ЕС заради забраната върху забрадките, наложена в процеса на присъединяване на Турция.

„Ето, искаме да влезем в Европейския съюз, а там забраняват забрадките. Омръзна ни, бе, уморихме се. Нали уж имаше свобода на религията и на вярата? Ако им стиска, нека да забранят и кипата /еврейско таке, бел.ред./! Вече вървим назад. Вие подигравате ли се, каните ни на закуска, на обяд, що за възпитание? Всякакви хайдутлуци спрямо нас и после, все едно нищо не се е случило. Всеки, който демонстрира враждебност към нас, ще си плати цената и това е наш житейски дълг“, обърна се към Европа президентът.

Той призова европейските турци за масова подкрепа на референдума с уточнението, че тяхната родина е там, където живеят и работят. Поради това те трябва да бъдат собственици, да избират най-хубавите места за живеене в най-хубавите жилища, да си купуват най-скъпите автомобили.

„Не по 3, по 5 деца раждайте. Това ще бъде най-точният отговор на грубото отношение към вас. Вие сте бъдещето на Европа“, настоя Ердоган. Той подчерта, че Турция е държава, която е надминала Запада по демокрация и свободи, докато в Европа те приключват в момента, в който тя няма интерес. В тези страни расизмът, фашизмът и ислямофобията се разрастват с неимоверни темпове, като се загърбват демокрацията, правата, справедливостта и правосъдието, посочи турският президент. Той заяви, че много добре разбира защо „западняците ги боли коремът“. „Какво се случва с нашите „холандци“? Лидерът на главната опозиция действа в съюз с терористите. Но ние няма да доживеем да видим един народно-републиканец да бъде избран за президент, децата ни също няма да видят това. Новата система на управлението няма да допусне начело на държавата да застане човек, губил 7-8 пъти избори“, така Ердоган нападна лидера на Републиканската народна партия Кемал Кълъчдароглу.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама