Герджиков: Спорадични действия на турски граждани не бива да влияят на отношенията ни с Турция (ВИДЕО)

17:57, 17 мар 17 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спорадични действия на турски граждани не бива да влияят на добросъседските ни отношения с Турция.

Това каза премиерът Огнян Герджиков при посещението си в Благоевград, предаде БГНЕС.

„Турският гражданин, който ще бъде експулсиран от страната, е локализиран в Шуменско от органите на МВР в сътрудничество с ДАНС, между които заедно с прокуратурата има чудесна координация. Освен това има още двама турски граждани, на които е наложена административна мярка да не влизат в България, те се намират в Турция, но действат против интересите на страната ни, срещу суверенитета и единството на нацията“, каза премиерът.

Според Герджиков посланик Надежда Нейнски е във Външно министерство, за да докладва как върви подготовката за изборите и съответно да бъде инструктирана и да знае как да реагира в случаи, при които евентуално могат да се появят конфликтни ситуации. „Тя няма да остане тук до провеждането на изборите, тъй като работата й е в Турция и е тук само за ден-два”, допълни служебният премиер.

„Има сигнали за купуване на гласове в Северозападна и Югоизточна България, правим това, което трябва да се направи. Областните управители си вършат работата съвместно с органите на МВР, така че нещата са под контрол и аз съм убеден, че изборите, въпреки усложнената обстановка, ще бъдат проведени както трябва”, каза Герджиков.

[[{"fid":"70643","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""}},"attributes":{"alt":"Герджиков: Спорадични действия на турски граждани не бива да влияят на отношенията ни с Турция","height":526,"width":1000,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"},"link_text":null}]]

„Много хора са склони да преувеличават опасности и все живеят в някакви страхове, много по-големи от реалността, към днешна дата няма нищо толкова притеснително, колкото се опитват те да внушат“, така премиерът коментира изявлението на Ахмед Доган от вчера.

Според Герджиков е нормално да имаме готовност да усилим охраната на границата с Турция, поради повишаване на напрежението само с един градус, което не е нещо изключително.

Герджиков бе на посещение в Благоевград днес, където проведе работна среща с областния управител Валери Сарандев, с кметовете на общините на територията на областта, както и с институциите, имащи отношение към подготовката и провеждането на предстоящите на 26 март избори за народни представители за Народно събрание. Министър-председателят разговаря с кмета на общината Атанас Камбитов, след което се срещна с ректора и ръководството на Югозападния университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама