Йоханес Хан: Европерспективата на Западните Балкани е в сила, регионът напредва

19:34, 16 мар 17 / Свят 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейската перспектива на всички държави от Западните Балкани остава в сила. ЕС е готов да даде силен принос за по-нататъшната интеграция на страните от региона, увери еврокомисарят Йоханес Хан, предаде БГНЕС.

 „Европейският съвет на своята среща миналата седмица констатира, че всички страни-членки виждат европейската перспектива на Западните Балкани, но все пак има още работа, която трябва да се свърши“, посочи Йоханес Хан.

Според него шестте страни от региона Босна и Херцеговина, Македония, Албания, Сърбия, Черна гора и Косово трябва да се фокусират върху икономическото развитие на региона.

„Възможността за засилване на един общ пазар на страните региона, отстраняването на постоянните бариери и възможността за свободно движение на стоки и услуги ще създаде най-малко 80 000 работни места, прогнозира еврокомисарят.

Според него напредъкът на региона е виден, дори ако някои се съмняват в това: „Гражданите на страните от Западните Балкани много често се съмняват, че има напредък по пътя към ЕС, но срещата на Европейския съвет показа, че напредък има, дори и при наличието на проблеми“, окуражи Йоханес Хан. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама