Затворниците минават на здравословен хранителен режим

07:41, 16 мар 17 25 213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавното предприятие “Фонд Затворно дело” ще осигури здравословен хранителен режим, който да мотивира лишените от свобода да се отдадат на фитнес и спортни упражнения. Това става ясно от обявената обществена поръчка на стойност 70 000 лв. за доставка на хранителни добавки за лавките и бюфетите в местата за лишаване от свобода, предаде БГНЕС.

От държавното предприятие обаче са допуснали грешка, защото макар поръчката да е стартирана преди два дни, а срокът за подаване на документи да изтича след седмица, на интернет-страницата тя вече се води “възложена”.

Участниците в процедурата трябва да предложат оферти за хранителни добавки, които да съдържат: различни видове аминокиселини, различни видове протеини, хранителни добавки, активизиращи мастния метаболизъм и намаляващи теглото, както и подобряващи функцията на жизненоважни органи и способстващи за възстановяване на апетита и теглото, способстващи натрупването на мускулна маса и повишаване на силата, витамини и микроелементи, протеинови барове и напитки.

Хранителните добавки трябва да се доставят в затворническите общежития в София – Казичене и Кремиковци, както и в Белене, Бургас, Варна, Враца, Ловеч, Троян, Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама