Пакет с експлозив в пощата на финансовото министерство в Берлин

22:04, 15 мар 17 / Свят 25 193 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пакет, съдържащ „взривна смес“,която може да предизвика сериозни наранявания, бе получен вчера в министерството на финансите на Германия в центъра на Берлин. Това информира АПФ, цитира БГНЕС.

Пакетът е бил оставен в пощенската служба на министерството и е съдържал често използвана в пиротехниката експлозивна смес, се уточнява в съобщението. Според говорител на берлинската полиция в пакета е имало и „ вид детонатор“. Вестниците „Билд“ и B.Z съобщават, че пратката е била директно адресирана до министъра на финансите Волфганг Шойбле.

Пакетът с взривна смес е бил изпратен от Гърция, съобщи таблоидът „Билд“, позовавайки се на източници от германските правоохранителни органи. По данни на изданието като подател е посочен гръцкият депутат Спиридон-Адонис Георгиадис.

„Терористът или терористите очевидно са използвали моето име, тъй като в Гърция аз съм считан за приятел на Германия и на господин Шойбле", каза политикът пред „Билд“.

Експлозивът в колета е бил очевидно самоделен, съобщи по-рано ДПА, уточнявайки, че при отваряне, би могъл да причини сериозни наранявания. Полицията евакуирала пощенската служба, както и околностите, след като колетът е бил оценен като „съмнителен“. Рентгеновата проверка не е установила съдържанието му, което е било разкрито от специализирано звено в полицията, след като пакетът е бил отнесен там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама