Сенатът на САЩ одобри Дан Коутс за директор на националното разузнаване

21:29, 15 мар 17 / Свят 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сенатът на САЩ одобри Дан Коутс за поста директор на националното разузнаване, предаде БГНЕС. Решението бе подкрепено от 85 сенатори, а само 12 гласуваха против.

Дан Коутс в продължение на 30 години е представлявал щата Индиана в Конгреса на САЩ – първо четири мандата в Камарата на представителите, а след това и 10 години като сенатор. От 2001 до 2005 е посланик на САЩ в Германия. Той е съавтор на закона, който забранява на служба да бъдат приемани хомосексуалисти, ако те не скриват своята сексуална ориентация.

Привърженик на санкциите срещу руски компании и лица, той е настоявал да се постави на колене икономиката на Русия. От 2014 самият той е включен в ответен списък с лица, на които е забранено да влизат в Русия. Коутс е заявил намерението си да се отнася към действията на Русия „със здрава доза скептицизъм“. Той назова Русия като едно от предизвикателствата пред САЩ, но отказа да я признае като най-голяма заплаха за страната.

Създадено след 11-ти септември 2001 г. национално разузнаване ръководи координацията между коренно различни ведомства, включително на Министерството на вътрешната сигурност, ЦРУ, Федералното бюро за разследване, Агенцията за национална сигурност и други, в качеството си на главен съветник на президента за тяхната работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама