Радев ще присъства на учението „TRIDENT JAGUAR 2017“

20:29, 15 мар 17 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От българска страна са поканени да присъстват президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили на Република България Румен Радев, служебният министър на отбраната Стефан Янев, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

В учението ще участват заместник-командващият Съюзното командване на НАТО по трансформацията адмирал Манфред Нилсън и командващият Френския корпус за бързо реагиране генерал-лейтенант Тиери Корбет.

То се провежда до 17 март в България и Норвегия и в него участват близо 1 000 военнослужещи от 25 държави. На учебен полигон „Ново село“ е развърнат Щабът на Корпуса за бързо реагиране - Франция.

Учението на Корпуса за бързо реагиране на Франция „TRIDENT JAGUAR 2017“ започна на 8 март тази година. То е финален етап от процеса на сертификация на многонационалния щаб на корпуса като щаб на съвместните сили на Алианса в съответствие със структурата на силите на НАТО през 2017 година.

Процесът по сертификация на Щаба на Корпуса за бързо реагиране - Франция включва три учения: „CITADEL RANGER 2016“ - проведено през септември 2016 г. в Норвегия, „CITADEL BONUS“ - проведено във Франция и Полша през ноември 2016 година, и „TRIDENT JAGUAR 2017“, което се провежда през март тази година в България и Норвегия.

В района на учебния полигон „Ново село“ е разгърнат Щабът на Френския корпус за бързо реагиране. Ще имате възможност да се запознаете с неговата дейност, както и с процедурите по сертификация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама