Представят Сдружение на администрацията в органите на съдебната власт

05:58, 15 мар 17 25 181 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В зала „Тържествена“ на Съдебната палата ще бъде официално представено създаденото в края на 2016 г. Сдружение на администрацията в органите на съдебната власт (САОСВ), предаде БГНЕС.

Сдружението обединява служителите в администрацията на Висшия съдебен съвет, на Инспектората към ВСС, на Националния институт на правосъдието и на органите на съдебната власт за издигане на техния авторитет и за утвърждаване престижа на съдебната система като цяло.

Основните цели, които си поставя САОСВ, са свързани със защитата на професионални, социални, материални и интелектуални интереси на съдебните служители, както и повишаване на техните умения и квалификация.

На представянето на Сдружението се очаква да присъстват председателят на ВКС, председателят на ВАС, главният прокурор, членове на ВСС, главният инспектор на ИВСС, директорът на Националния институт на правосъдието, административни ръководители на съдилища и прокуратури, министърът на правосъдието и други представители на изпълнителната власт, съдии от Конституционния съд, омбудсманът, декани на юридически факултети на висши училища, представители на дипломатическия корпус от страните членки на ЕС и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама