Протест с автобуси в София: Ще остане ли българска фирма?

09:30, 14 мар 17 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заедно срещу монопола в автобусния бранш – под това мото превозвачи от страната паркираха автобусите си в центъра на София, обявявайки недоволството си породено от нарушаването на правилата за превоз на пътници от определени фирми в бранша, предаде  БГНЕС.

„Ще остане ли българска фирма?”, „Спрете унищожаването на българския бизнес”, „Търпението е изчерпано”, „Национален протест”. Такива надписи се четата на предните стъкла на автобусите, паркирани от ранно сутрин в пространството между Двореца и БНБ, на метри от сградата на Министерски съвет.

Автобусните превозвачи казват, че фирми в бранша, чрез нагласени конкурси, завземат всички линии в страната и установяват монопол в сектора.

„Омръзна ни 2-3 големи фирми в цяла България да взимат линии. По какъв начин? Според мен по незаконен начин, както всичко става в България – под бюрото. И ние с тези автобус, които имаме по 4-5-6 автобуса, трябва да ги продадем. А някои от нас са си заложили апартаменти, лишават си семействата от средства, за да закупят автобус и да направят бизнес да работят за себе си, но тези големи фирми не ни разрешават”, каза шофьорът Явор Тиков.

„Ние имаме 15 автобуса, искаме да работим, но те не ни позволяват. Аз съм шофьор, не съм собственик на някои от тези автобуси. Но при положение, че няма работа за мен, аз трябва да остана вкъщи”, каза мъжът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама