Асоциацията работещите в спешната помощ се оплака от МЗ

08:10, 14 мар 17 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Ние спешните медици заявяваме, че през последните два месеца Министерство на здравеопазването ни лиши от идентичност и ни подложи на дискриминация. Останахме без национален консултант и без действаща значителна част от медицинския стандарт по спешна медицина, визираща дейността на спешните болнични портали, предаде БГНЕС.

Официално се легализира превръщането ни в заместници на извършителите на първична медицинска помощ в извънработното им време чрез НРД 2017 г., без да бъдем изслушани и независимо от протестите ни”, се казва в протестната декларация.

„Преди седмица, заради критиките отправени от УС на НАРСМП, по поръчка бе отстранен от работа председателят на НАРСМП - Десислава Кателиева. Научихме от наши членове в страната, че на 13 март 2017 г. МЗ е изпратило писмо до директорите на всички ЦСМП в страната с искане да изпратят в срок до 16 ч. на 14 март 2017 г. справки за броя лекари, медицински сестри, фелдшери, шофьори и санитари, членуващи в „асоциацията на д-р Кателиева”. С каква цел МЗ иска информация за броя на членовете ни? Вероятно, за да ни наказва, сплашва или уволнява, както постъпи с председателя ни. Защо МЗ счита, че директорите на ЦСМП имат информация за членовете на едно независимо сдружение, създадено и съществуващо съгласно действащото ни законодателство? Трябва ли да очакваме подобни писма от МЗ и до директорите на болници в които има спешни медици?”, питат от НАРСМП.

От асоциацията приемат този акт като проява на дискриминация от страна на МЗ. В заключение в декларацията спешните медици заявяват: „Настояваме МЗ да спре политиката на разрушение, саморазправа и конфронтация с нас дни преди парламентарните избори. В тази война няма да има победители, ще има много загуби за нас, за пациентите ни и за държавата ни”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама