Албански депутат призова за референдум в Македония и създаване на Илирида

07:30, 14 мар 17 / Политика 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Призовавам за бързо обединение на всички албански партии. Те трябва да помогнат на Илирида да проведе референдум за обявяване на независимост". Това каза албанският депутат от ПДИУ Месила Дода, която е част от управляващата коалиция в Тирана начело с премиера Еди Рама, предаде БГНЕС.

Според нея "Илирида е стара албанска област, която днес някои наричат Македония, други БЮРМ, но ние отново ще кажем - Това е Илирида.Обръщам се към Вас, от тази страна на границата, но много скоро ще говоря и от другата страна на границата.

Няма да може Иванов, Груевски или някой друг антиалбанец да си играе с живота на местните албанци и да я превръщат в европейска Палестина", каза тя и подчерта: Ако Заев /лидерът на СДСМ в Македония, бел.ред./ се оттегли и президентът, който подписа края на държавата си не подаде оставка, тогава много бързо всички албански политически сили трябва да се обединят и да помогнат Илирида да проведе референдум и да обяви независимост. Тази държава, която няма никакво значение и не може да намери причина за съществуването си не зачита и злоупотребява с правата на албанците от Скопие, Тетово, Гостивар, Струга и Охрид, каза още депутатката.

Месила Дода обвини македонският президент Георге Иванов, че е "заплашвал албанците с армията на тази фантомна държава".

Този човек обаче не знае, че тази армия има повече албански синове от албански майки, които не обръщат пушки срещу своя брат албанец. Албанците от УЧК от Шара /Албанска паравоенна формация в Шар Планина, бел.ред./ вече се изясниха, че ще защитават Илирида на всяка цена. Ние днес от тук много ясно казваме: Не сте сами! Албания е с Вас! Няма съмнение, че родината ще ви подкрепи...Заедно може да успеем! Заедно може да защитим Илирида.

Тя е албанска. Заедно сме една нация. Имаме единна позиция и една родина от Превез до Моле е Куче! Албания на четирите вилаета. Албания на 8-те милиона албанци", каза още Дода.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама