Ердоган: Турция смята да преразгледа отношенията си ЕС

21:38, 13 мар 17 / Свят 25 216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турските власти обсъждат варианти за преразглеждане на взаимоотношенията си с ЕС, заяви днес по тв канала „А Хабер“ турският президент Реджеп Ердоган. Това предаде БГНЕС.

Въпросите за преразглеждане на отношенията с ЕС са заложени в нашия дневен ред. Сега обаче главната цел е 16 април /датата на референдума за поправки в конституцията, разширяващи правомощията на президента/. Всички знаят моите съображения по отношение на ЕС. Според него Европа, както и досега се опитва да заблуждава Турция, като „и в периода на председателството на Малта тази тактика продължава“. Ердоган отбеляза, че в тези условия Турция трябва да се заеме с преразглеждане на отношенията си с ЕС.

„Те постъпват нечестно. Дадоха ни обещания за бежанците, говореха за помощ от шест млрд. евро. Дойдоха 750 млн. евро“. Той припомни и че визовата либерализация е трябвало да се случи в края на 2016, но това не е станало.

Турция продължава преговорния процес за присъединяване към ЕС в качеството си на пълноправен член, но през последната година той почти не се развиваше, отношенията между Анкара и Брюксел все повече се обтягат. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама