В Париж съдят Карлос Чакала за атентат отпреди 43 години

17:12, 13 мар 17 / Свят 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международният терорист от Венецуела Илич Рамирес Санчес, известен като Карлос Чакала, се изправи пред френски съд по дело за атентат в търговски център в Париж през 1974 година, предаде БГНЕС.

Делото ще се гледа в специализиран съд. На съдебни заседания в рамките на 3 седмици ще бъдат изслушани 17 свидетели и 2 вещи лица.

Очаква се това да е последният съдебен процес срещу Санчес във Франция.

През септември 1974 при експлозия на граната в Drugstore Publicis загинаха двама души, а 34 пострадаха. През 1979 в изданието „Ал Уатан ал Араби” излезе интервю, в което Карлос признава, че той е хвърлил гранатата. В хода на следствието обаче терористът заяви, че не е давал подобно интервю и не се признава за виновен.

Илич Рамирес Санчес беше арестуван в Хартум, Судан през 1994 и екстрадиран във Франция. През 1997 френски съд го осъди на доживотен затвор за убийството на трима души в Париж през 1975, двама от които – служители на реда.

По-късно терористът получи още една доживотна присъда за четири атентата, извършени в началото на 80-те години, в които загинаха 11 и бяха ранени около 150 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама