Турски хакери атакуваха Холандия и Европа

23:23, 12 мар 17 / Свят 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турската хакерска групировка Cyber Warrior Akıncılar разби стотици електронни сайтове на Холандия, в това число тези на всички държавни институции, съобщават медии в Турция. Това съобщи БГНЕС. 

След пробива на началните страници на холандските сайтове са сложени турският национален флаг и снимка на президента Реджеп Ердоган.

Освен това е оставено съобщение на турски и английски език с провокативен характер, което гласи: „Хей, Европа, вие там говорите за човешки права и свободи, но страхът от Велика Турция разкри истинското ви лице на колониалисти и манталитета ви на расисти и фашисти! Ние сме османлии, ние сме Турция, ние сме кибервоините на Акънджълар!“. Хакерите разпространиха изявление, като сами огласиха атаката си и посочиха причината за нея – изгонената в събота вечерта и ескортирана от полиция до Германия турска министърка на семейството и социалната политика Фатма Саян Кая и окървавената демонстрация на турската общност в Ротердам. „Нашата цел са сайтовете на холандското правителство и цялата система от институции, и ние ще парализираме живота им. Щом те не ни осигуряват мир, те също няма да живеят в мир“, се посочва в изявлението на хакерската групировка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама