Германски министър срещу речи на турски политици в Германия

20:58, 12 мар 17 / Свят 25 185 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер се обяви срещу речи на турски политици в Германия в рамките на каквито и да са кампании. Мезиер заяви това в телевизионната програма Bericht aus Berlin по телевизия А Ер Де (ARD), цитирана от РИА-Новости. Това предаде БГНЕС.

"Аз не приветствам такива речи, турската предизборна кампания няма място в Германия. Дори в самата Турция има правила за недопустимост на предизборна кампания извън границите на страната”, каза Мезиер като уточни, че той е „политически противник на подобни акции.

„Ще има ли сега забрана за влизане (на политици) – този въпрос трябва да бъде решен разумно, но има ясни граници”, добави Мезиер. Той уточни, че става дума „за нарушения на закона”, например за обида на Германия или на конституционния ѝ ред.

БГНЕС припомня, че турските официални власти предизвикаха с предизборната си агитация из европейски страни някои ограничения на свои демонстративни изяви сред турските общности в Европа.

Дори президентът на Турция Реджеп Ердоган сравни действията на германските власти с „нацистки практики“, по-късно подобни етикети бяха залепени на Холандия

Анкара планира провеждането на нови мероприятия с турски министри в рамките на кампанията за референдума в Турция, на който трябва да бъдат гласувани конституционните изменения за въвеждането на президентска република.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама