Поптодорова: 50 грама крем чуждо производство не е тема в България

20:18, 12 мар 17 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

50 грама крем чуждо производство не е тема в България, заяви пред Нова телевизия бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова в интервю след скандала с кражбата на скъп крем от варшавското летище. Това предаде БГНЕС.

Бях разчленена – внезапно, несправедливо. От начало си мислех, че е с неясна с цел, но сега знам, че нищо не е случайно, заяви Поптодорва.

Няма разминаване в изявленията, които съм дала. Фактите са следните: има ли инцидент във Варшава – да има, признала ли съм вината – да, заплатила ли съм цена – да, добави още Поптодорова. По думите й поради боравенето с много предмети - телефони и връхни дрехи, се е озовала с крем в багажа, който е непокътнат. „Това е истината и това са причините, в които аз се озовавам в една безкрайно нелепа ситуация. Най-важното е, че непокътнат продукт е възстановен, всичко е станало цивилизовано, не е имало никакви ексцесии”, заяви тя.

Елена Поптодорова съобщи, че е установила, че има бурканче крем в пътната си чанта, когато вече е на борда на самолета за България. „Естествено, че не е имало начин да се върна. Аз знам какво значи сигурност на едно летище”, заяви тя.

Според бившия посланик случаят с крема изобщо не е тема в България. „Разговорът отдавна не е за 50 грама крем. Разговорът е за Елена Поптодорова. Нека говорим за мен. Има много лица, които си представям при тази агресия и гняв. Искам да видя къде са тези, които наистина са виновни за щетите на България, за откраднатите 10 млрд. долара”, разгневено заяви дипломатката.

Тя заяви, че няма да каже кои са хората, чиито интереси е засегнала, но добави, че те знаят кои са и за какви позиции са се борили да бъдат назначени в САЩ.

Тя съобщи, че й е предлагано да бъде кандидат за презиент. Имеше поне две такива предложения, каза тя и отказа да съобщи, откъде са идвали предложенията.

Запитана дали й е предлагано да бъде служебен премиер, тя каза: Разговори имаше, предложения – не. Поптодорова добави, че е имало и разговори за номинация за български еврокомисар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама