Музикалната академия отбелязва патронния си празник

19:47, 12 мар 17 / Култура 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” ще отбележи празника на своя патрон – проф. Панчо Владигеров с тържествен концерт от негови произведения и изложба „Снимки и спомени от кабинета на Владигеров” на 13 март, предаде БГНЕС.

Патриархът на българската музика Панчо Владигеров е роден на 13 март 1899 г. и тази година се навършват 118 години от неговото рождение.

В програмата на концерта ще прозвучат популярни негови творби, сред които Песен из „Българска сюита“ за цигулка и пиано, песните „Минчо на Минка намигна”, „Чудила се й мила мама”, „Девет години станаха, Йонке”, „Одит моме за вода”, „Вила се й гора”, „Стари дядо стадо пасе”, Ария на Зоя от операта „Цар Калоян“, Есенна елегия за пиано, „Биляна” из цикъла „Седем български танца” оп. 23 за клавирно дуо, Концерт за цигулка №1, I част.

Изпълнителите са студенти и преподаватели от НМА. Откриването на изложбата е от 18 часа, а началото на концерта е в 18.30 часа. Празникът се осъществява с партньорството на Държавен културен институт къща музей „Панчо Владигеров“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама