Енда Кени ще „натисне“ Доналд Тръмп за нелегалните ирландци в САЩ

19:41, 12 мар 17 / Свят 25 214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ирландският премиер Енда Кени обеща да „натисне“ американския президент Доналд Тръмп за бъдещето на хилядите ирландски нелегални имигранти в САЩ, предаде ВВС. Това съобщи БГНЕС.

Пред журналисти във Филаделдия по повод Деня на Свети Патрик Кени заяви, че има желание да помогне на своите граждани да останат отвъд океана и да допринесат за американската държава.

Заради твърдата антиимиграционна политика на Тръмп усилията на Кени да лобира за ирландците ще бъдат доста интересни, смятат анализаторите.

Кени напомни, че двамата лидери ще имат съвместна вечеря, при която той ще говори „от името на трудолюбивите ирландци, плащащи данъци в САЩ, които твърде дълго са живели в сенките и не искат нищо повече, освен да дадат своя принос за великата страна“.

"Ние всички разбираме, че имиграционната реформа е силно чувствителен политически въпрос. Въпреки това, аз наистина вярвам, че имиграционната система на САЩ, която отговаря на нуждите на лицата без документи и предвижда бъдещи по-сериозни правни мерки, ще бъде от огромна полза за САЩ", коментира министър-председателят.

Енда Кени каза още, че Република Ирландия е в добра позиция да поеме рисковете, свързани с „Брекзит“, и че икономиката на страната е изляза от кризата с "нови сили и увереност".

Ирландският премиер ще посети Бостън и Роуд Айлънд, преди да отпътува за Вашингтон за политически срещи в сряда и четвъртък. Посещението му ще приключи в Ню Йорк в петък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама