Берое победи Левски в зрелищен сблъсък

17:21, 12 мар 17 / Спорт 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Берое и Левски изиграха зрелищен двубой от 24-ия кръг на Първа лига, в който в крайна сметка домакините се наложиха с 1:0 под Аязмото, предаде БГНЕС. Попадението за старозагорци падна в 12-та минута, като Мартин Райнов бе негов реализатор, предаде кореспондентът на БГНЕС от града. Домакините имаха две претенции за дузпа, докато „сините” уцелиха греда в 86-та минута на срещата.

Домакините от Берое започнаха по-добре срещата, като в 10-та минута Жуниор Мапуку бе изпуснат от „сините” и отправи удар, който Давид Яблонски успя да изчисти от голлинията.

Беройци поведоха в резултата в 12-та минута, след като Антон Карачанаков центрира от корнер отляво на младия страж на Левски Николай Кръстев. Мартин Райнов се извиси и нанесе удар с глава, който влезе в десния ъгъл на вратата на Кръстев за 1:0.

Първата опасност пред Левски дойде в 20-та минута, когато Бурабия нанесе тежък удар отдалеч, но стражът на заралии Душан Перниш успя да избие топката.

Играчите на Николай Митов продължиха да контролират притежанието на топката на стадиона в Стара Загора и да търсят изравнителното попадение. Отново пред Бурабия се откри възможност да изравни резултата чрез далечен удар, но защитата на Берое се справи със ситуацията. До края на полувремето нямаше кой знае какви опасности пред двамата вратари и първата част на двубоя завърши с гол аванс за домакините.

След почивката футболистите в синьо отново бяха близо до това да изравнят. Бурабия отправи топовен изстрел само две минути след подновяването на играта, но отново словашкият вратар на „зелените” спаси.

В 56-та минута се получи спорна ситуация, при която Зехиров след съприкосновение със Сърджан Лукин падна в наказателно поле, но главният съдия Николай Йорданов отсъди само корнер за Берое.

Няколко минути по-късно домакините имаха втора претенция за дузпа. Георги Костадинов игра с ръка, но отново Йорданов не посочи бялата точка, въпреки протестите на играчите на Ферарио Спасов.

В 66-та минута Лукин се извиси след центриране от статично положение, но ударът му с глава мина встрани от вратата на Перниш. В 81-та минута пред Антон Огнянов се отвори отлична възможност да реализира попадение. Огнянов стреля опасно от малък ъгъл, но отново стражът на Берое се отличи с перфектни рефлекси и не допусна гол.

Четири минути по-късно Левски пропусна най-чистата си възможност в мача, за да стигне до равенството, но топката се удари в дясната греда на вратата на Берое.

Така Берое спечели мача с 1:0, като така футболистите на Ферарио Спасов прекратиха негативната си серия от три поредни загуби.

Със спечелените три точки старозагорци заемат 9-то място в класирането с актив от 29 точки. Левски остава на втората позиция с 48 пункта, а трети е ЦСКА с три по-малко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама