Нови дискредитиращи разкрития около кандидат-президентската кампания на Франсоа Фийон

15:43, 12 мар 17 / Свят 25 216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският кандидат-президент Франсоа Фийон, който бе въвлечен в скандал за злоупотреба с държавни средства, отново е мишена на неблагоприятни за кампанията му разкрития, предаде БГНЕС.

Според в. "Журнал дьо диманш" от 2012 г. той е получил дрехи на стойност близо 48 500 евро от парижкия шивач на богатите и известните Арнис. От тази сума, 35 500 евро са платени в брой от млада жена, която занесла парите в шикозния магазин „Лефт банк“. Друга поръчка за два скъпи костюма от началото на февруари обаче е подписана от „щедър приятел“, пожелал да остане анонимен, пише изданието.

"Платих по искане на Франсоа Фийон. Между другото, не съм получил и най-малка благодарност оттогава“, казва пред вестника той.

Люк Шател, говорител на кандидат-президента, реагира гневно на статията. "Колко далеч ще стигнат? Ще проверят ли дали баба му е имала руски заем и дали е деклариран“, пита той.

Приближен на Фиойн потвърди, че негов приятел му е купувал костюми, но заяви, че в това няма „нищо осъдително“.

За момента от магазина отказват коментар.

Смятан допреди седмици за абсолютен фаворит на предстоящите президентски избори във Франция, Фийон сега е един от най-оспорваните кандидати, след като „Канар Аншене“ съобщи, че по времето, когато е бил депутат, той е назначил съпругата си Пенелъпи като своя асистентка. Тя обаче не е вършила никаква дейност на поста, но въпреки това е получавала възнаграждения. Срещу политика и съпругата му бяха повдигнати обвинения, а в края на миналата седмица полицията направи обиск на вилата му.

Въпреки проблемите си със закона Фийон заяви, че няма намерение да се оттегли от надпреварата.

Президентските избори във Франция са в два тура на 23 април и 7 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама