Полицията в Турция блокира холандските дипломатически мисии

22:46, 11 мар 17 / Свят 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турската полиция днес блокира входовете и изходите на сградите на дипломатическите мисии на Холандия, предаде БГНЕС.

"От съображения за сигурност входовете и изходите на холандското посолство в Анкара и генералното консулство в Истанбул са блокирани. Такива мерки са взети и по отношение на резиденцията на шарже д'афера на Холандия и генералния консул", съобщи говорител на турското външно министерство.

Тези мерки може би са свързани с евентуални протести на турски граждани заради напрежението в дипломатическите отношения между Анкара и Хага, възникнали в резултат на отказа на холандските власти да разрешат самолетът на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да кацне в Холандия.

Членове на турското правителство провеждат политическа кампания в редица европейски страни в подкрепа на конституционната реформа в Турция. В Холандия мероприятия с участието на турските политици са били забранени от съображения за сигурност.

Тази вечер в Ротердам пристигна министърът на семейството и социалната политика Фатма Саян Бетюл Кая, но не й е било позволено да проведе агитационен митинг. Автомобилът на министър Кая е бил спрян от полицията, а на следващите я представители на турските медии е било препоръчано да напуснат страната.

Полицията е блокирала за Кая входа на консулството в Ротердам, позовавайки се на "специална заповед на кмета." 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама