България залага на „здраве и отдих“ на туристическата борса в Москва

06:10, 11 мар 17 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За дванадесета поредна година България се включва в Международното туристическо изложение INTOURMARKET, което се провежда от 11 до 13 март 2017 г. в Москва, Русия, съобщиха от Министерството на туризма, информира БГНЕС.

Страната ни участва с национален щанд от 128 кв. м, организиран от Министерството на туризма. Водещият слоган за дестинацията е „България – открий и сподели”, а фокусът е върху масовите и специализираните продукти – летен и културен туризъм, балнео-, СПА и уелнес, организиран детски и младежки туризъм и др. На него се представят пет неправителствени организации, общини, туроператори и туристически агенции.

В рамките на изложението на 11 март ще се състои българо-руска кръгла маса „Здраве и отдих – съвременни тенденции в развитието на туристическите услуги” с участието на министъра на туризма доц. д-р Стела Балтова. Поканени са представители на български и руски туристически организации, дипломати, кметове и експерти от общински администрации, както и представители на Федералната агенция по туризъм на Русия, Асоциацията на туроператорите на Русия, Руският съюз на туристическата индустрия и руски висши учебни заведения. На форума ще бъдат обсъдени актуални въпроси, свързани с развитието на балнеоложкия и рехабилитационния туризъм, сътрудничеството за насърчаване на детския отдих в българските черноморски и СПА курорти и др.

По време на борсата в Москва ще се състоят и други двустранни срещи, които ще набележат конкретни мерки за насърчаване на партньорството в областта на културния и поклонническия туризъм, регионалното сътрудничество и др. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама