Путин и Габриел са обсъдили необходимостта от спиране на надпреварата във въоръжаването

20:30, 09 мар 17 / Свят 25 221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин и германският вицеканцлер и министър на външните работи Зигмар Габриел са обсъдили на среща в Москва необходимостта от предотвратяване на нова надпревара във въоръжаването. Това съобщи източник от германската делегация, който подчерта, че разговорът е бил добър и интензивен, цитира БГНЕС.

„Те подчертаха заинтересоваността си за нормални конструктивни отношения между двете страни, особено на фона на влошаващата се ситуация със сигурността в Европа. Необходимо е да се избегне нова надпревара във въоръжаването“, заяви източникът.

По неговите думи е необходимо да се използват и запазят контактите за преговори между Берлин и Москва, като и двамата лидери са се съгласили, че „сериозните предизвикателства в рамките на международния дневен ред могат да се решат само съвместно“.

Двамата са обсъдили и ситуацията в Източна Украйна и „пътищата към уреждането на военната обстановка, към укрепване на режима на прекратяване на огъня и пълното реализиране на Минските споразумения“.

Габриел се намира в Москва, където днес се срещна със своя руски колега Сергей Лавров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама