САЩ изпращат още 400 души военен персонал в Сирия

19:49, 09 мар 17 / Свят 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

САЩ ще изпратят допълнителен контингент от 400 души в Сирия, чиято цел ще е помощ за борбата с „Ислямска държава“ в тяхната т. нар. столица Рака, заяви говорител на водената от Вашингтон коалиция в страната. Това съобщи АПФ, цитира БГНЕС.

„Те са временни сили“, каза полковник Джон Дориан пред репортери в Багдад. Той потвърди съобщението на в. „Ню Йорк таймс“, допълвайки, че разположените за по-дълго време американски войници в САЩ ще останат 500 души.

Джихадистите от „Ислямска държава“ са обект на няколко офанзиви в Северна Сирия, извършвани паралелно от силите на правителството в Дамаск, на подкрепяните от Турция бунтовници, както и на подкрепяния от САЩ съюз между кюрдски и арабски бойци.

По-рано днес стана ясно, че формированията на арабите и кюрдите от въоръжената коалиции "Силите на демократична Сирия" (СДС) постигнаха важна победа по пътя към град Рака. Те изтласкаха силите на групировката от стратегическите височини Ел Мунхар и се намират на 19 километра от Рака, съобщи ливанската телевизия „Ал Манар“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама