Доналд Туск: Ще дам всичко от себе си, за да направя ЕС по-добър

18:39, 09 мар 17 / Свят 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Европейския парламент Доналд Туск благодари на европейския съвет за подкрепата и обеща през новия си мандат да даде всичко от себе си, за да направи Европейският съюз по-добра организация. Това информира АПФ, цитира БГНЕС.

„Благодарен съм за доверието и положителната оценка от Европейския съвет. Ще дам всичко от себе си, за да направя ЕС по-добър“, написа той в социалната мрежа „Туитър“.

По време на днешната среща на европейските лидери Туск беше преизбран за председател на Европейския съвет. Той получи 27 гласа „за” и един против – този на Полша, съобщи френски дипломатически източник.

По-рано властите в Полша заявиха, че няма да подкрепят преизбирането на своя сънародник, издигайки кандидатурата на евродепутата Яцек Сариуш-Волски.

Туск, който е бивш полски премиер, е в остър конфликт с новото ръководство на страната и най-вече с лидера на управляващата партия „Закон и справедливост“ Ярослав Качински , с когото имат различни мнения по редица въпроси, включително и промени в държавните медии и конституцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама