Fibank: Приемането на България в Еврозоната ще стимулира положително банките и бизнеса

07:50, 09 мар 17 25 196 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Присъединяването към Еврозоната е ход, който е заложен в самото членство на България в Европейския съюз. Това казват от Първа инвестиционна банка /Fibank/ по повод отправено запитване във връзка с дискусията дали България трябва да се присъедини към Еврозоната и кога трябва да стане това, предаде БГНЕС.

От Fibank смятат, че влизането в Еврозоната на България ще допринесе за покачване на кредитния рейтинг на страната и ще направи българската икономика по-гъвкава и конкурентна в привличането на чуждестранни инвестиции с цел по-конкурентна среда за българските предприемачи.

„Тази стъпка пък ще допринесе за увеличаване на бизнес активността и респективно ще генерира повече приходи за страната“, подчертават от водещата българска финансова институция.

„От гледна точка на банковия сектор – присъединяването в Еврозоната ще бъде добър ход, който ние от Първа инвестиционна банка адмирираме, тъй като българските банки ще имат достъп до финансовите линии на ЕЦБ за стимулиране на бизнеса, което ще доведе и до допълнително понижаване на лихвите по кредитите“, категорични са от Fibank. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама