Барселона сътвори чудото на "Ноу Камп“ и елиминира ПСЖ

23:54, 08 мар 17 / Спорт 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на Барселона сътвори един от най-паметните моменти в историята на Шампионска лига, след като разби ПСЖ с 6:1 у дома и отстрани съперника си с общ резултат 6:5.

На „Ноу Камп“ каталунците имаха наглед непосилната задача да заличат пасива от 0:4 от първата среща в Париж, но реваншът започна отлично за тях и те поведоха в резултата още в 3-та минута, когато Луис Суарес се разписа с глава след грешка на вратаря Кевин Трап. Попадението вдъхнови домакините и те наложиха тотална доминация, но трудно стигаха до чисти голови положения. Все пак те успяха да вкарат втори гол преди почивката, след като бранителят на парижани Левин Курзауа си отбеляза автогол в 40-та минута.

През втората част картината на терена не се промени и скоро играчите на Луис Енрике стигнаха до трети гол. Тома Мюние фаулира Неймар в наказателното поле и Лионел Меси безкомпромисно реализира отсъдената дузпа, за да доближи испанският тим на само един гол от изравняване на общия резултат. Възпитаниците на Унай Емери обаче показаха характер и отвърнаха на предизвикателството, създавайки няколко положения, едно от което бе реализирано от Единсон Кавани в 62-та минута.

По всичко личеше, че това слага точка на спора, като в оставащите минути играчите на Барселона продължиха да атакуват, но най-добрите положения бяха за ПСЖ, като Кавани и Анхел ди Мария не успяха да реализират, останали очи в очи с Тер Стеген. Това изигра лоша шега на гостите, които допуснаха нови два гола само в рамките на две минути. В 88-та Неймар се разписа със страхотно изпълнение на свободен удар, след което бразилският национал реализира и дузпа, за да изравни общия резултат от двата мача.

Меси и компания се нуждаеха от още един гол, за да се класират на ¼-финалите и успяха да го реализират по най-драматичния начин в последната 95-та минута на мача, когато резервата Сержи Роберто се разписа след центриране на Неймар. По този начин Барселона постигна чудото и продължава напред в Шампионска лига.

За ¼-финалите се класира и тимът на Борусия Дортмунд, който разби Бенфика с 4:0 на „Сигнал Идуна Парк“ и спечели двубоя с общ резултат 4:1. Пиер-Емерик Обамеянг се отчете с хеттрик за немския тим, а Кристиан Пулишич добави един гол за убедителния успех на Дортмунд, който изпрати тимът на Томас Тухел напред в турнира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама