Транспортираха за МВР-болницата македонец, скочил от ареста на ГКПП Златарево край Петрич

22:29, 08 мар 17 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

36-годишен арестант - македонец, скочил от 3-я етаж на ареста на ГКПП "Златарево" край Петрич към 20 ч. тази вечер бе транспортиран за МВР-болницата в София, предаде БГНЕС.

Е. Муратовски от гр. Битоля - Македония в неделя, при опит за бягство, е скочил от ареста на ГПУ-Петрич, намиращ се в района на българо-гръцката граница. Вследствие на скока от 7-метрова височина, задържаният за 72 часа за незаконно преминаване на границата, е с фрактури на темпоралната кост на черепа, има две фрактури в областта на таза и разместен гръбначен прешлен. Конвоиран от 4-ма гранични полицаи, арестантът, чиято мярка задържане под стража е изтекла, по обяд днес бе транспортиран от МБАЛ-Петрич за МБАЛ-Благоевгра. Той е приет в отделението по хирургия.

Лекарите-специалисти там са преценили, че се нуждае от лечение в МВР-болницата, защото буйствал, а охраната му била свалена, след като е изтекла 72-часовата мярза за неотклонение , наложена от Окръжна прокуратура-Благоевград. Междувременно, постоянна мярка „задържане под стража” не е поискана. Дежурните лекари в ЦСМП-Благоевград отказаха да тръгнат без охрана с пациента. Такава бе осигурена едва към 19.15 ч.

На 2 март от прокуратурата съобщиха, че на 1 март около 22.30 ч. в района на с. Гега, община Петрич са задържани двама македонски граждани, на 36 и 34 години, които пренасяли 44.3 кг. марихуана. Те са задържани за 72 часа. Мястото където опитали да преминат незаконно границата, е на километър от ГКПП Златарево. Инициалите на двамата задържани, обявени от прокуратурата не съвпадат с името на арестанта, скочил от ареста в неделя, и транспортиран тази вечер за София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама