Отмениха проява на турски министър в Ротердам

20:39, 08 мар 17 / Свят 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отменена е речта на турския външен министър Мевлют Чавушоглу в Ротердам на 11 март, обяви кметът на града Ахмед Абуталеб. Това информира ТАСС, цитира БГНЕС.

Собствениците на конгресния център отмениха планираното мероприятие с участието на турския министър. „Ако те не бяха го направили, лично може би щях да отменя тази появи заради заплаха за обществения ред“, заяви кметът.

Чавушоглу щеше да агитира в полза референдума за поправки в конституцията, които дават неограничени пълномощия на президента Реджеп Ердоган и превръщат Турция в президентска република. Холандското правителство вече обяви, че смята за нежелателно посещението на Чавушоглу.

По-рано днес пред турското посолство се състоя протестна акция, в която взе участие Герт Вилдерс, лидерът на националистическата Партия на свободата. Той е известен със своите антиислямски възгледи. По време акцията Вилдерс държеше плакат с надписа „Стойте далеч! Това е нашата държава!“

БГНЕС припомня, че редица местните власти в Германия отмениха подобни прояви на Мевлют Чавушоглу. Швейцарският кантон Цюрих поиска правителството също да отмени визитата му в града, панираната със споменатата вече цел. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама