Семерджиев прати НРД за денталните дейности за обнародване в „Държавен вестник”

17:15, 08 мар 17 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният рамков договор за денталните дейности бе изпратен за обнародване в „Държавен вестник”. Това информира БГНЕС.

Документът бе съгласуван днес от вицепремиера и министър на здравеопазването Илко Семерджиев, след подписването му от Националната здравноосигурителна каса и Българския зъболекарски съюз на 24 февруари.

Според НРД за денталните дейности за 2017 година здравноосигурените на възраст над 18 години ще имат право на три безплатни дентални процедури, включващи екстракция /вадене/ и обтурация /пломбиране/ на зъби.

Другият важен момент е, че от 30 септември отчитането на финансово-отчетните документи на изпълнителите на извънболнична дентална помощ ще става само през информационната система на НЗОК, с което отпада необходимостта от представяне на отчетните документи в районните здравноосигурителни каси на хартиен носител.

Удължава се и срокът за отчитане на изпълнителите на дентална помощ през портала на НЗОК. То може да става до четвъртия работен ден на месеца, следващ отчетния, вместо до третия, както беше досега.

За тази година средствата за здравноосигурителните плащания за дентална помощ съгласно приетия Закон за бюджета на НЗОК са в размер на 147 милиона лева.

Предстои договарянето на Анекс и за допълнителна протетична дейност за хората в пенсионна възраст.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама