Обама се вбесил от обвиненията на Тръмп за подслушване

07:23, 08 мар 17 / Свят 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият президент на САЩ Барак Обама бил разгневен от обвиненията на своя наследник на поста Доналд Тръмп. Тръмп обвини Обама, че е разрешил подслушването на телефонните разговори на републиканеца. Това съобщи във вторник електронната версия на „Уолстрийт джърнъл”, предаде БГНЕС.

Според източници на изданието Обама се вбесил, когато Тръмп написа в „Туитър”, че администрацията на демократите е осъществявала подслушване в сградата „Тръмп тауър” в Ню Йорк броени дни преди победата на републиканеца на изборите. Бившият президент оценил изказванията като най-голяма обида към себе си. Освен това Обама, според един от неговите помощници, нямал намерение да отговаря публично на всяка нападка на новия държавен глава.

„Основно правило в администрацията на Обама беше служителите на Белия дом никога да не се намесват в независимите разследвания, които провеждаше Министерството на правосъдието”, цитира „Уолстрийт джърнъл” официалния представител на бившия президент Кевин Люис.

„Според този принцип нито президентът Обама, нито някой от сътрудниците на Белия дом са давали нареждане да бъде следен който и да е гражданин на САЩ. Каквито и да са твърдения, че това не е така, просто не съответстват на действителността”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама