Турският външен министър се тросна на Германия

22:02, 07 мар 17 / Свят 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Това става в период на напрежение между Анкара и Берлин, предава АФП.

„Ако обичате, не ни давайте уроци в областта на правата на човека и по демокрация!”, заяви началникът на турската дипломация от балкона на резиденцията на генералния консул на Турция в Хамбург пред около 200 симпатизанти, дошли да подкрепят „да” за референдума на 16 април, който би трябвало да даде повече правомощия на президента в Анкара и фактически да превърне Турция в президентска република.

В Хамбург в понеделник бе осуетен митинг в Хамбург, където той трябваше да агитира за подкрепа на конституционния референдум.

„Турция не желае да влошава отношенията си с нито една държава, в това число и с Германия, но достойно ще отвърне на демонстрираната враждебност.

"Планираме довечера среща с представители на турската общност в Хамбург и никой не може, нито трябва да се опитва да попречи на това да се видим с нашите съотечественици. Това изискват демокрацията, правото на свободните събрания, европейските ценности и стандарти“, заяви тогава външният министър. Именно на тази среща от балкона на турското дипломатическо представителство Чавушоглу отправи думите си към Германия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама