Новата Пежо 3008 спечели титлата „Европейска кола на годината“ в Женева

21:42, 06 мар 17 / Свят 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новата Пежо 3008 спечели титлата „Европейска кола на годината“, при представянето си на 87-то издание на автомобилното изложение в Женева. Това информира АПФ, цитира БГНЕС.

Това е добра новина за френската PSA, която обединява Пежо, Ситроен и ДС. По-рано PSA съобщи, че е постигнато споразумение по придобиването на европейския филиал на „Дженеръл мотърс“, който включва марката „Опел“ и нейното британско подразделение „Воксал“. Благодарение на тази сделка PSA смята да се превърне в „европейски шампион“.

„Пежо 3008“ последва примера на Опел Астра, която бе миналогодишният носител на наградата, която е една от най-престижните за европейското автомобилостроене. „Пежо 3008“ е 4х4 и е първата SUV, която печели това отличие, което показва промяната във вкусовете на потребителите. Градските 4х4 и други кросовъри вече съставляват близо 30% от европейския пазар.

„Пежо 3008“ бе избрана от жури от 58 автомобилни журналисти в Европа и до последно се бори за титлата наред с „ Alfa Romeo Giulia“. Другите конкуренти бяха Citroën C3, Mercedes Classe E, Nissan Micra, Toyota C-HR и Volvo S90/V90. Наградата за автомобил на годината се присъжда от 1964г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама