Ботев спечели Дербито на Тракия

19:43, 06 мар 17 / Спорт 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ботев Пловдив победи Берое с 2:0 в последният мач от 23-ия кръг на Първа лига, като така запази реални шансове да влезе в шестицата.

Резултатът бе открит в 17-та минута от Фернандо Виана след груба грешка в защитата на Берое. В 24-ата минута Берое можеше да изравни резултата, но далечен удар на Мартин Райнов уцели срещне гредата. Впоследствие топката попадна в Почански, който вкара, но преди това реферът Ивайло Стоянов бе дал сигнал за засада.

В 56-ата минута гостите от Стара Загора останаха с човек по-малко, като капитанът Веселин Пенев получи втори жълт картон и бе изгонен от терена. Само след 5 минути Карлос Охене също получи червен картон, след като си позволи да докосне лицето на главния съдия.

Крайният резултат бе оформен в края на двубоя, когато Виана получи отлична възможност да вкара във вратата на Перниш. Нападателят се озова сам пред вратата на гостите и хладнокръвно реализира второто си попадение в мача.

Така Ботев остава в битката за топ 6 на Първа професионална лига, като "канарчетата" имат актив от 31 точки, само с 4 пункта по-малко от Дунав, които са на заветната шеста позиция. Берое се намира на десетата позиция в таблицата с 26 точки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама