Парламентът в Лондон ще разгледа петиция против задължителните дамски обувки с ток

18:39, 06 мар 17 / Свят 25 205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският парламент ще разгледа online петиция с 152 000 подписа против задължителното носене на обувки с висок ток на работното място, информира законодателният орган на сайта си. Това предаде БГНЕС.

Инициаторка на петицията, която събира подкрепа от май 2016 година, е 27-годишната Никола Торп, която била уволнена от международната компания PwC, защото отказала да се яви на работа с високи обувки.

През юни парламентарната комисия по петициите започна разследване по случая и призова правителството да преразгледа законодателството, за да може парламентът да го промени, в случай на нужда.

„Получихме жалби от стотици които се оплакват от болки и трайни увреждания заради носенето на обувки с висок ток в продължение на дълги часове на работното място. Освен това, жените се оплакват и от това, че ги принуждават да си изрусяват косите, да носят предизвикателно облекло и постоянно да освежават грима си”, се казва в отчет на комисията.

Правителството на Великобритания отговори, че никой работодател няма право да провежда дискриминационна политика по полов признак. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама