САЩ спира ускорената обработка на работни визи H-1B

11:52, 05 мар 17 / Свят 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството на САЩ временно спира процедурата по ускорена обработка на работни визи H-1B, които обикновено се използват от американските компании за наемане на чуждестранни работници. Това информира АПФ, цитира БГНЕС.

Макар този ход да се счита като опит на президента Доналд Тръмп да пази работните места само за съгражданите си, според Службата за американско гражданство и имиграция на САЩ мярката има за цел единствено да облекчи работата на служителите в тези бюра.

Визата за H-1B се издава на десетки хиляди висококвалифицирани чуждестранни граждани всяка година, но от 3 април кандидатите вероятно няма да получават необходимия документ толкова бързо и лесно. Очаква се процедурата да бъде спряна за 6 месеца.

Такива пропуски обикновено взимат учени, инженери, компютърни програмисти или други кадри, чиято работа изисква високоспециализирани знания.

Съединените щати пускат 85 000 визи H-1B ежегодно, повечето от които са „разграбени“ от индийските аутсорсъри, чиито служители запълват липсата на инженери в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама