Ключови точки в годишната парламентарна среща на Китай

09:37, 05 мар 17 / Политика 25 202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хиляди политици от цял Китай се събират в Пекин за годишната среща на парламента, наричана „двете сесии“. Събирането им предоставя широк поглед към политиката и приоритетите на страната. Това информира АПФ, цитира БГНЕС.

Наблюдателите вече търсят улики за това как азиатската държава ще се справи с новия американски президент Доналд Тръмп, който е доста критичен към търговските политики на Китай и нейното разширяващо се присъствие в Южнокитайско море.

Срещата бе открита неофициално в петък с Китайската народна политическа консултативна конференция (CPPCC).

Истинският фокус на "двете сесии" обаче е срещата на Националния народен конгрес (NPC) - законодателят на страната, в неделя. Две трети от членовете му идват от управляващата комунистическа партия.

Събитието ще се следи внимателно за сигнали за това, което втората най-голяма икономика в света ще предприеме, за да се справи със забавянето на растежа, повлечен надолу от свръхкапацитет и структурна неефективност.

Анализаторите очакват да видят и как силно зависимата от износа икономика ще реагира на заплахите за търговска война с Доналд Тръмп.

Въпреки всичко за обикновените хора най-големият проблем е корупцията. Тя остава постоянен ангажимент, въпреки дългогодишната акция срещу злоупотребата с влияние на всички нива на политическата система.

Социалните гаранции за сигурност и реформа на здравната система също ще имат сериозно присъствие в днешното събитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама