Падналият в Турция самолет вероятно е свален от сирийската опозиция

21:55, 04 мар 17 / Свят 25 212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сирийският боен самолет МиГ-23, чиито отломъци бяха открили край турски гранично селище, може да е бил свален от земята от сирийската опозиция, действаща в Сирия, съобщи турската агенция „Доган“. Това информира ТАСС.

По нейни данни самолетът може да е бил свален със стрелба от картечница в района на селището Мааррат Мирин, което е на 10 км от границата с Турция. Впоследствие машината е започнала да пада и се е разбра вече на територия на турската гранична провинция Хатай.

Турският премиер Бивали Йълдъръм потвърди за инцидента. „Смята се, че пилотът е катапултирал. Самолетът е паднал на сирийска територия, самият пилот може да е както на сирийска, така и на турска (територия)", каза Йълдъръм, цитиран от агенция „ХаберТюрк“.

Преди това бе съобщено, че спасителните екипи откриха части от самолета, като пилотската кабина се оказала празна. Губернаторът Ердал Ата на провинция Хатай заяви, че пилотът се издирва, но „не става дума за нарушение на границата, вероятно самолетът е паднал по технически причини или заради друг инцидент“, стана над сирийска територия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама