Прохазка: Това е най-сладката ни победа, посвещаваме я на Топчо

18:29, 04 мар 17 / Спорт 25 213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Капитанът на Левски Роман Прохазка бе един от героите за Левски при днешния успех с 2:1 в дербито с ЦСКА-София, предаде БГНЕС. Словашкият футболист вкара изравнителното попадение от дузпа в 73-ата минута и бе един от най-добрите за своя тим на терена. Той призна, че постигнатият успех е изключително ценен за тях и че всички в отбора го посвещават на вече бившия наставник Елин Топузаков.

Не знам дали е най-важната победа, но е най-сладка и много се радвам на нея. Вярвахме си на полувремето, въпреки че губехме. Бяхме сигурни, че или ще изравним или може да обърнем мача и така стана.

Тази победа си е и за Топчо. Не е приятно това, което се случва, но трябва да продължаваме. Пожелавам на Топчо само хубави неща. Тази победа е и за него. Ники Митов ни дигна и се радвам, че победихме”, допълни още Прохазка.

Полузащитникът на „сините” Георги Костадинов също призна, че посвещава победата на Топузаков. „Както той беше казал преди това – трябваше да си намерим нещо, за което да се хвърлим и днес това нещо беше именно той.

На въпрос как са се чувствали в съблекалнята, след като са разбрали за треньорската смяна, той посочи – трябваше бързо да преминем към другата вълна. Г-н Митов е един изключителен мотиватор. Успя да ни вкара доста самочувствие, увереност, спокойствие. Това се видя на терена и постигнахме един добър резултат, с една много добра игра. Знаехме вътре в себе си, че сме по-добри футболисти и по-добрият отбор и с тази публика зад гърба си, нямаше как да стъпим накриво втори мач. Имаше една вяра и спокойствие в нас. Всички вярвахме и бяхме убедени, че е въпрос на време.

Запитан какво се случва с договора му и дали той ще остане играч на Левски и през следващия сезон, Костадинов заяви: „Много съм разочарован от спекулациите и глупостите, меко казано, които се изписаха по медиите. В най-скоро време ще стане ясно. Вече казах, че моята амбиция е да продължа договора си с Левски. Смятам, че е въпрос на време това да се случи”, уточни още халфът на „сините”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама