Още един германски град отмени мероприятие с турски министър

19:00, 03 мар 17 / Свят 25 214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трети град в страната отмени планирано агитационно мероприятие с участието на турски министър, съобщи полицията в страната, предават АФП и ТАСС.

Полицията обаче заяви, че то няма да се състои, тъй като договорът между собственика на залата, в която трябва да се проведе, и организаторите изключва политически събития.

Това е втора отмяна са събитие със Зайбекчи. По-рано през седмицата общинските власти в Кьолн заявиха, че отменят друго насрочено за неделя мероприятие, в което като гост е поканен министърът. Вчера ръководството на град Гагенау забрани среща между правосъдния министър Бекир Боздаг и турски граждани в Германия, организирана в подкрепа на измененията в турската конституция, които предвиждат повече изпълнителна власт за държавния глава и които ще бъдат тема на предстоящия на 16 април референдум в Турция.

Заради отмяната на първите две събития Турското министерство на външните работи привика германския посланик в страната Мартин Ердман. Реакция дойде и от германския канцлер Ангела Меркел, която увери, че централната власт в Берлин не стои зад отменените мероприятия и те са решение единствено на местната власт.

Заради появилия се конфликт между Германия и Турция външните министри на двете страни Зигмар Габриел и Мевлют Чавушоглу ще проведат извънредна среща на 8 март в Германия, съобщи турски източник. Двата обсъдиха въпроса и по телефона по-рано днес.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама