Преговорите в Женева за Сирия не завършват без нищо

02:44, 03 мар 17 / Политика 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кръгът от преговори в Женева е довел до определен напредък, преди всичко в постигането на разбиране с ООН. Това заяви лидерът на делегацията на Висшия съвет (на сирийската опозиция) Насър Ал Харири пред ТАСС, цитира БГНЕС.

"Без съмнение, когато идвахме тук, не се надявахме да постигнем урегулиране за седмица", каза той в интервю за агенцията. "Това е дълъг процес, но все пак е постигнат определен напредък".

"Той (напредъкът) е във взаимодействието с ООН, в разбирането на пунктовете от резолюцията (на СС на ООН) 2254, в началото на политическите дискусии, които могат да доведат до възстановяване на сигурна и стабилна Сирия и новата реалност, където бихме могли да обединим всички сили за борба с тероризма за това отново да изградим нашата страна", поясни Ал Харири.

Той добавя, че за първи път се удава да се започне такъв положителен диалог на женевските преговори. "По-рано си тръгвахме без нищо", продължава той. "Сега дискусиите преминават положително", отбелязва в интервюто за ТАСС.

Според представител на Дамаск, режимът на Башар Асад е готов на преки преговори, но с представители на обединена опозиция, която не включва терористи. Уговорени са следващи срещи на работни групи в столицата на Казахстан Астана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама