Сенатът утвърди Рик Пери за енергиен министър на САЩ

22:33, 02 мар 17 / Политика 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сенаторите в Конгреса на САЩ утвърдиха бившия губернатор на Тексас Рик Пери като нов министър на енергетиката. Решението бе подкрепено от 62 сенатори, 37 бяха против. Това предаде ТАСС, цитира БГНЕС.

66 годишният републиканец Пери беше губернатор на Тексас от 2000 до 2015 година. Той взе участие в предизборната кампания и нееднократно критикуваше Тръмп, но след като напусна борбата за Белия дом се обяви в негова подкрепа. По време на предишната президентска надпревара (2011-2012 година) Пери също участваше. Тогава той се обяви за закриване на енергийното министерство на САЩ, както и на няколко други ведомства заради, според него, тяхната безполезност.

Сега Пери обявява намерението си да участва в „обсъждането на развитието, планирането и регулацията на използването на нашите енергийни ресурси, в осигуряването на безопасността на нашия ядрен арсенал и в усилията за усъвършенстване на нашата енергийна политика, което ще даде възможност да се създадат работни места и да бъде осигурено лидерството на Америка”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама