Честваме Националния празник 3 март

07:00, 03 мар 17 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Основните празненства ще бъдат в столицата София, а чествания ще има във всички градове в страната.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще вземе участие в тържествената програма в София, с която ще бъде отбелязан Националният празник на България 3 март.

От 11.00 часа Радев ще присъства на тържествената церемония по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в столицата, по случай 139 години от Освобождението на България.

По повод Националния празник в 12.00 ч. ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред официалния вход на сградата на Президентството.

От 18.30 часа на пл. „Народно събрание“ в София ще се състои тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово.

От 19.30 часа в зала „Концертна“ на Централния военен клуб ще се състои традиционният прием за Трети март, даван от държавния глава.

Музеите ще отворят широко вратите си и ще обявят вход свободен за всички посетители в почивния празничен ден. На 3 март посетителите на Националния военноисторически музей, който се намира в София на ул. Черковна 92, ще имат уникалната възможност да видят, експонирано само за този ден, оригиналното знаме – първообраз на българския трибагреник. На историческия връх Шипка най-българският паметник ще посрещне хиляди родни патриоти, които ще отдадат почит пред подвига и саможертвата на героите на Шипка и ще отбележат 139-та годишнина от Освобождението на България. Честванията на връх Шипка ще започнат в 11.30 часа и в тях ще участва министър-председателят Огнян Герджиков. От 13 часа той ще бъде и на поклонението на Шипка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама