Поптодорова подаде оставка от Американския еврейски комитет

09:35, 02 мар 17 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова подаде оставка от Американския еврейски комитет (АЕК), предаде Еврейската телеграфна агенция (Jewish Telegraphic Agency JTA), предаде БГНЕС.

Полската полиция съобщи, че Поптодорова – директор на офиса на АЕК за Централна Европа във Варшава, е признала, че е изнесла козметични продукти за около 400 долара от безмитен магазин на варшавското летище в понеделник.

Веднага след инцидента Поптодорова обяви, че подава оставка, съобщи JTA.

Полските медии информираха, че Поптодорова обяснила случилото се като недоразумение. Българката казала, че държала козметичните стоки в ръка, когато тежко болната й майка й позвънила. Тя отговорила на обаждането и излязла от магазина, за да продължи разговора, без да си даде сметка, че още държи стоките.

„Жената се призна за виновна, върна откраднатите стоки, доброволно се съгласи да понесе наказание и след това беше освободена”, каза Томаш Олешчук от прес службата на полицията във Варшава.

В сряда АЕК разпространи съобщение, че приема оставката на Поптодорова, която е оглавявала централноевропейския офис на организацията от септември 2016.

Поптодорова обяснила, че се оттегля „по лични причини”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама