Заев призова Иванов да преразгледа решението си

19:49, 01 мар 17 / Политика 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на Социалдемократическия съюз Зоран Заев призова президента Георге Иванов да преразгледа решението си за откаже мандат за съставяне на ново македонско правителство. Това информира БГНЕС.

Заев направи специално изявление, само час след като държавният глава оповести решението си да не дава мандат поради опасността в страната да се изпълнява чужда платформа, която застрашава единството и целостта на страната.

Според Заев с днешното си решение "Иванов е извършил държавен преврат и е вкарал страната в дълбока криза. "Иванов пречи на легитимното предаване на управлението в страната. Той действа в услуга на Никола Груевски, който потъва. СДСМ няма да позволи никой да си играе с държавата. Призовавам гражданите да не се поддават на провокации и да запазят спокойствие", каза още Заев и призова президентът да преразгледа решението си и да връчи мандат.

В отговор на въпроси за следващите си ходове Зоран Заев отвърна, че ще разкрие плановете си допълнително. По повод пък срещата му по-рано днес с лидера на най-голямата албанска парти ДСИ Али Ахмети, той разкри, че тя е била посветена за запознаване с програмата на правителството, за бъдещите министерства, които ще поучат коалиционните партньори, но без конкретни решения.

Що се отнася до започналите в понеделник протести срещу заиграването му с албанските партии, лидерът на СДСМ каза, че ставало дума за манипулирани граждани, които защитават „бандата на Никола Груевски“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама